3 molntjänster som underlättar för företaget

Det moderna företaget har sedan länge gått från att lagra data i pärmar till att lagra data i datorer. Men nu är nästa steg på väg och många företag har redan gjort klivet. Molnlagring gör att alla på företaget kan komma åt viktiga dokument, bilder och andra filer när som helst, var som helst. Molnlagring som används på rätt sätt kan verkligen underlätta vardagen för många företag och göra kommunikation och datahantering snabbare och enklare. Att få molnlagring att fungera optimalt för alla anställda och på alla enheter kan vara tidskrävande och innebära en viss startsträcka. Men när alla pusselbitar faller på plats kommer ni undra varför ni inte tog steget in i molnet tidigare. Molnet har samtidigt alla de säkerhetsfunktioner som du med ett eget företag som behövs för att skydda företagets filer. I många fall finns även extra säkerhetsåtgärder att tillämpa för dig som vill skydda företagshemligheterna lite extra mycket. Molntjänster fungerar med alla mobilabonnemang men kan fungera något olika beroende på vilket operativsystem företaget använder på mobiltelefoner och datorer.

Använd WiFi eller 4G för att synkronisera alla enheter

För att molntjänster ska fungera som det är tänkt så gäller det att företagets enheter är uppkopplade mot internet. Med ett WiFi-nätverk på arbetsplatsen kan du och dina anställda enkelt synkronisera era enheter med molnet så fort ni befinner er på kontoret. Med molntjänster är det viktigt att era enheter synkroniseras ofta, gärna löpande, för att de senaste filerna alltid ska finnas tillgängliga för den/de som vill komma åt dessa. Skulle du eller någon annan på företaget befinna sig utanför kontoret, kanske på resande fot, så går det även att synkronisera enheter med hjälp av 3G eller 4G. Beroende på hur stora filer ni arbetar med på företaget så kan det då vara viktigt för dig och andra på företaget att ha mobilabonnemang som tillåter uppladdning och nedladdning av stora mängder data.

Rätt mobilabonnemang underlättar för anställda

Dagens mobilabonnemang har vanligtvis fria samtal och fria SMS men är begränsade till hur mycket data du som kund får använda. Med data menas filer, filmer, musik och annan media som kräver internetuppkoppling. Ju mer surf du vill använda varje månad, desto dyrare blir det. Skulle surfmängden du betalat för ta slut så kommer mobiltelefonen inte längre att kunna synkronisera sig med molnet. Genom att hitta ett mobilabonnemang med fri surf så slipper du oroa dig för att viktiga dokument inte finns där de ska finnas. Med fri surf kan du och andra på företaget löpande ladda upp och hämta hem filer från molnet utan att ni behöver tänka på hur mycket av er surfmängd ni använder i processen.