Kreditkort hjälper dig hålla koll på företagets utgifter

Som egenföretagare är det otroligt viktigt att hålla koll på företagets utgifter. Detta gäller speciellt om företaget i fråga är nystartat. Ett företag med för stora utgifter alternativt för många små utgifter kommer få svårt att göra den vinst som krävs för att företaget ska kunna utvecklas. Det finns många olika tillvägagångssätt för den som vill hålla extra koll på företagets utgifter. Ett sådant sätt är kreditkort.

hall-kall-pa-foretagets-utgifter-med-kreditkortMed kreditkort håller du enkelt reda på dina egna och anställdas köp då du alltid får en faktura i slutet av månaden. Med hjälp av fakturan kan du se vart företagets pengar tagit vägen och om det finns några kostnader som går att undvika i framtiden. Med ett kreditkort kan du även välja att dela upp betalningen av kreditkortsfakturan över flera månader vilket gör större köp och investeringar lättare att hantera.

Olika kreditkort för olika ändamål

Vilket kreditkort som passar ditt företag bäst beror på vad kreditkortet kommer att användas till. För dig som reser mycket inom jobbet kan ett resekort vara att föredra. Med ett resekort – ett kreditkort med förmåner och rabatter på resor – kan du spara pengar och resa bekvämare. Ett resekort innebär såväl rabatter som speciella erbjudanden och försäkringar. Använder du ditt kreditkort för att bjuda anställda och kunder på nöjen som luncher och aktiviteter så kan ett nöjeskort vara det bästa valet.

Tips! Vilket kreditkort som passar ditt företag bäst beror på vad kreditkortet huvudsakligen kommer att användas till. Jämför olika kreditkort för att hitta det kreditkort som ger dig och ditt företag bäst villkor.

Det är viktigt att du har koll på vilka villkor och förmåner det kreditkort du väljer till företaget egentligen har. Många kreditkort har exempelvis försäkringar som många helt enkelt missar att utnyttja då de inte har koll på att dessa finns.

Jämför även kreditkortens räntor och avgifter

När man på jakt efter att hitta det bästa kreditkortet så är det lätt att stirra sig blind på förmåner och rabatter. Samtidigt är det minst lika viktigt att även jämföra de räntor och avgifter som användning av kreditkortet innebär. Enligt en undersökning gjord av jämförelsetjänsten Kreditkort.nu har de allra flesta kreditkort har någon slags årsavgift och även en ränta vid delbetalning av kreditkortsfakturan. Vet du att du kommer att utnyttja möjligheten att skjuta upp och delbetala fakturan du får så är det högst relevant att jämföra kreditkortens räntor. Ett kreditkort med några procent lägre ränta kan innebära stora kostnadsbesparingar för företaget.