Priskrig på mobila bredband gynnar företag

Som företagare är det viktigt att skära ner på de kostnader som inte är viktiga för verksamheten. Det kan i många fall vara lätt att se kostnader som helt går att ta bort men svårare att se de kostnader som är nödvändiga men samtidigt onödigt höga. Ett tydligt exempel är tillgång till internet som många företag betalar onödigt mycket för varje månad. Idag är internet en självklarhet för den stora majoriteten av företag vilket gör att få tänker på priset de betalar. De senaste åren har marknaden för såväl fasta som mobila bredband fått fler aktörer vilket har gjort att konkurrensen har hårdnat. Att jämföra mobila bredband kan därför spara flera tusenlappar varje år. Det många heller inte är medvetna om är att det finns två typer av mobila bredband – “vanligt” mobilt bredband och mobilt bredband kontant.

Mobilt bredband kontant en flexibel lösning

Ett mobilt bredband med kontantkort fungerar precis som en mobiltelefon med kontantkort – du betalar endast när du använder det. Det gör mobilt bredband med kontantkort till den optimala lösningen för dig som kanske reser mycket eller bara använder internetanslutning då och då.

Tips! Med ett mobilt bredband med kontantkort behöver du inte betala för internetanslutning som du inte använder. Perfekt för dig som reser i jobbet eller inte behöver vara konstant uppkopplad.

priskrig-pa-mobila-bredband-gynnar-foretag

Mobiloperatörernas priskrig sänker priserna

Tack vare en hård konkurrens på marknaden för mobila bredband har det uppstått ett priskrig mellan mobiloperat
örerna. Just surf har under de senaste åren minskat kraftigt i pris och idag kan du få flera GB data för bara någon hundralapp. Med ett mobilt bredband med kontantkort kan du dessutom använda den surfmängd du köper precis som du vill över en lång period. För dig med ett företag som endast använder internet för mindre sysslor kan några GB data räcka i flera månader.

Prisexempel: Ditt företag har ett abonnemang med fri surf för 499 kr/månad. För 6 månader betalar ni alltså 2 994 kr. Ni räknar på hur mycket surf ni egentligen förbrukar under 6 månader och kommer fram till att det ligger runt 10 GB. Ni ersätter ert abonnemang med ett mobilt bredband med kontantkort där 12 GB kostar 399 kr. Er kostnad för internet minskar med 2595 kr på ett halvår och hela 5190 kr på ett år (!).

Innan du bestämmer dig så är det viktigt att du jämför mobila bredband med kontantkort för att hitta det som passar dig och ditt företags behov. Olika operatörer har olika erbjudanden och vilken operatör som är bäst beror på er användning.